Dnes, vo svete ovplyvnenom koronakrízou aj všade prítomnými dezinformáciami, si ľudia začínajú uvedomovať dôležitosť vedcov a ich práce ešte intenzívnejšie, ako kedykoľvek predtým. No aby sme vychovali expertov a odborníkov, musíme začať už na školách. My v Nadácii Dionýza Ilkoviča si to uvedomujeme, preto podporujeme nadaných žiakov aj šikovných učiteľov, ktorí vychovávajú tie najväčšie talenty pre našu spoločnú budúcnosť. Našim dlhodobým záväzkom je pomoc pri zlepšovaní výuky prírodných vied počas vyučovania aj po zvonení na krúžkoch, aby sme mladým vedcom umožnili naplniť ich skutočný potenciál.

Podporte nás, aby sme mohli pomôcť tým, ktorí rozšíria poznanie sveta

2% Z DANE

Vaše 2% poputujú priamo na náš transparentný účet, vďaka čomu uvidíte, ako s vašim príspevkom naložíme. Vás to nestojí nič, a vaše rozhodnutie pomôže rozvíjať talent budúcich úspešných vedcov.

„Ak teraz nepodporíme výchovu vedcov, budú nám tu chýbať ďalšie desiatky rokov. Nemôžeme si myslieť, že „vyrobíme“ špičkového vedca na hodinách matematiky, fyziky, chémie, biológie či informatiky. Škola je iba základ, no potom im musíme poskytnúť aj nadstavbu.„

Martin Plesch – kvantový fyzik Slovenskej akadémie vied a Ústavu výpočtovej techniky Masarykovej univerzity v Brne, predseda poroty a odborný garant Nadácie Dionýza Ilkoviča

Ako darovať 2% z dane?

Informácie potrebné na vyplnenie tlačív pre firmy a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové prizanie sami:

Názov organizácie: Nadácia Dionýza Ilkoviča
Právna forma: Nadácia